Home » Srbija » Tragedija u Hemofarmu!

Tragedija u Hemofarmu!

Zorica D. I. (46), nastradala je u ponedeljak oko 16.30 u krugu šabačkog Hemofarma, kada je na nju naleteo fabički kamion, pišu današnje Novosti.

hitna pomoć, hitna pomoc, ambilanta, ambulance, nesreća, hitna,Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Nesreća se dogodila jer je žena “ušla u vozačev mrtav ugao”, odnosno vozač nije mogao da je vidi, naveo je taj list.

Nastradala žena je u Hemofarmu kao kontrolor kvaliteta bila zaposlena tek nekoliko meseci, odakle je prešla iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Iza sebe je ostavila muža i dvoje maloletne dece.

Hemofarm je danas saopštio da je radnica te kompanije u fabrici u Šapcu poginula u fabričkom krugu uprkos najvišim standardima zaštite na radu i obezbeđenju objekta i izrazila duboko žaljenje zbog te tragedije.

“Zvanična istraga utvrdiće okolnosti koje su dovele do smrti zaposlene, a Hemofarm u potpunosti sarađuje sa istražnim organima”, navodi se u saopštenju te farmaceutske kompanije.

Dodaje se da su zaposleni u Hemofarmu iskreno potreseni tim tragičnim događajem.

Porodici poginule radnice kompanija je izrazila najdublje saučešće i istakla da će učiniti sve što da im u ovim teškim trenucima pomogne i pruži punu podršku.

Prema zvaničnim podacima, objavljenim pre nekoliko dana, u Srbiji su se protekle godine dogodile 53 povrede na radu sa smrtnim ishodom, što je najviše od 2006. godine.

Izvor: MONDO Vesti