Tramp izgubio i na apelacionom sudu u Pensilvaniji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Tramp izgubio i na apelacionom sudu u Pensilvaniji

Tramp izgubio i na apelacionom sudu u Pensilvaniji

Pravni tim predsednika Donalda Trampa pretrpeo je još jedan sudski poraz pošto je apelacioni sud u Pensilvaniji odbacio zahtev da se u toj državi ne potvrde rezultati izbora, odnosno pobeda Džoa Bajdena.

Trampovi advokati najavili su žalbu Vrhovnom sudu, uprkos oceni sudije da su njihove žalbe neosnovane.

„Slobodni i fer izbori su suština demokratije. Optužbe da nisu fer su ozbiljne, ali samo to što kažete da izbori nisu legalni, ne čini ih nelegalnim. Potrebni su dokazi, a toga ovde nema“, napisao je sudija Stefanos Bibas.

Presuda apelacionog suda u Pensilvaniji stigla je nakon što je ta država sertifikovala rezultate izbora na kojima je pobedio Bajden. On i njegova potpredsednica Kamala Haris dobili su skoro 80 miliona glasova, što je rekord u istoriji SAD.

Tramp je rekao da se nada da će na kraju intervenisati i Vrhovni sud, kao što je to bilo 2000. godine u trci Ala Gora i Džordža Buša mlađeg.

Od kako se završilo glasanje, predsednik i njegov tim tvrde da su izbori pokradeni i pokrenuli su tužbe pred sudovima u šest država koje su odlučivale ishod izbora. Ali, skoro svi sudovi su odbacili njihove tužbe.

Tramp je rekao da je spreman da prihvati rezultate izbora ako ih potvrdi Elektroski koledž i da će u tom slučaju 20. januara napustiti Belu kuću.

„Sigurno ću to uraditi, znate to“, rekao je Tramp na konferenciji za novinare.

Pre nego što se Elektorski koledž sastane 14. decembra, potrebno je da svih 50 saveznih država potvrdi rezultate, a svi sporovi moraju biti rešeni do 8. decembra.

Bajden je dobio i više glasova Elektorskog koledža, kao i više glasova birača od Trampa.

Izvor: Glas Amerike