Home » Sport » Transfer u obrnutom smeru: “Maradona” iz Kine u Španiju

Transfer u obrnutom smeru: “Maradona” iz Kine u Španiju

Najbolji strelac kineske Super lige nastaviće karijeru u Primeri.

Foto: Tanjug/AP/Hassan Ammar

Prethodnih meseci i godina navikli smo na to da igrači u zvučnim transferima prelaze iz Evrope u Kinu, za velike svote novca. Ovog puta, taj put jedan igrač je prešao u suprotnom smeru – i to ne na pozajmicu poput Paulinja.

Espanjol je u ponedeljak saopštio da je definitivno doveo kineskog reprezentatvica Vu Leija (27), ofanzivca koga su u rodnoj zemlji zvali “kineski Maradona“.

Klub iz Barselone platio je obeštećenje njegovom klubu, Šangaju SIPG, i doveo ga u pokušaju da ojača ekipu tokom borbe za opstanak u Primeri.

SIPG se vodi osnovnim principom da će podržati svaki transfer koji koristi igraču i doprinosi razvoju kineskog fudbala“, saopštio je Šangaj, gde je Vu Lei igrao prošle sezone sa Brazilcima Hulkom i Oskarom.

Novi krilni napadač Espanjola stekao je ime u Aziji, gde je igrao samo za jedan klub i u njemu se afirmisao kao pouzdani strelac, jer je prošle godine bio prvi golgeter kineske Super lige sa 27 pogodaka.

To, naravno, nije promaklo gazdi španskog kluba, njegovom zemljaku Čenu Janšengu.

Iako će promocija biti održana u utorak, ne očekuje se da Kinez odmah zaigra za Espanjol, jer je sa Kupa Azije došao nakon četvrtfinalnog poraza Kine, sa povređenim ramenom.

Izvor: MONDO Vesti