U danu za nama koronavirusom je zaraženo još 5.129 ljudi – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U danu za nama koronavirusom je zaraženo još 5.129 ljudi

U danu za nama koronavirusom je zaraženo još 5.129 ljudi

U danu za nama koronavirusom je zaraženo još 5.129 ljudi, a borbu sa kovidom izgubilo je 47 osoba.

I dalje je naviše novozaraženih u Beogradu, zatim slede Novi Sad, Kragujevac i Niš..

Dosadašnje restriktivne mere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se na današnjoj sednici sagledati da li će se uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće.

U  aranđelovačkoj kovid ambulanti juče je obavljeno 196 pregleda,urađeno je 48 antigenskih testova,od kojih je 20 pozitivno na korona virus.Zabeleženo je i šestoro  novoinficiranih ,kod kojih su rađeni psr testovi.

Prema poslednjim informacijama iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje od 796 uzoraka uzetih na području Šumadijskog okruga i obrađenih PCR metodom ili antigenskim testovima juče do 20 časova u laboratoriji “Kraguj” i domovima zdravlja registrovana su 273 pozitivna pacijenta i to 190 iz Kragujevca, 25 iz Topole, 24 iz Aranđelovca, 13 iz Knića, devetoro iz Lapova, sedmoro iz Rače, četiri iz Batočine i jedan iz Beograda.  

U Kliničkom centru Kragujevac juče ujutru do 9 sati, hospitalizovana su 262 pacijenta kod kojih je registrovan virus COVID-19, a od toga 28 je na respiratoru.

Iz Instituta za javno zdravlje poručuju da je trenutno u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu 6.885 osoba.