U izlogu Narodne biblioteke „Sveti Sava“ postavljena je izložba radova akademskog slikara Ane Đorđević – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U izlogu Narodne biblioteke „Sveti Sava“ postavljena je izložba radova akademskog slikara Ane Đorđević

U izlogu Narodne biblioteke „Sveti Sava“ postavljena je izložba radova akademskog slikara Ane Đorđević

 

U izlogu Narodne biblioteke „Sveti Sava“ organizovana je izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja „Anin rasadnik ljubavi“ akademskog slikara Ane Đorđević.
„Anin rasadnik ljubavi“ je neformalni kulturno-ljubavni centar i osmišljen je da stimuliše stvaralaštvo dece i odraslih. Okuplja alternativnu mrežu kreativnih ljudi, stvaraoce i organizuje dešavanja iz oblasti umetnosti, kulture i duhovnosti.

Akademski slikar i likovni pedagog, Ana Đorđević, rođena je 4. avgusta 1974. godine u Aranđelovcu. Slikarstvom se bavi osamnaest godina. Bila je stipendista španskog Ministarstva prosvete. Svoje radove izlaže u zemlji i širom Evrope.

Do sada je imala jedanaest samostalnih izložbi u Srbiji, Nemačkoj, Španiji, Belgiji, Bosni i Hercegovini i veliki broj zajedničkih. Jedna od važnijih izložbi jeste izložba u Evropskom parlamentu u Briselu. Učesnik je brojnih slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu. U Granadi je tri puta ušla u uži izbor za prestižnu Nagradu „Alonso Kano“. Živi i radi u Srbiji i Španiji.

Izložba obuhvata slikarske radove dece i odraslih i traje do kraja decembra.

Arhive