U podne otvaranje prve fabrike u „Mind Parku“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U podne otvaranje prve fabrike u „Mind Parku“

U podne otvaranje prve fabrike u „Mind Parku“

Prva fabrika u indistrijskom kompleksu „Majnd park“ biće otvorena dana u Kragujevcu. Za oko sedam meseci, od postavljanja kamena-temeljca završena je prva proizvodna hala. Fabrika AMM, koja posluje u okviru „Majnd grupe“, prostire se na oko 8.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi delovi za tramvaje i vozove koji se kreću evropskim metropolama.

Darko Đorić iz „Majnd grupe“ kaže da će se proizvoditi aluminijumske konstrukcije za šinska vozila, pre svega za dva poznata kupca.

 

foto: infokg

 

„To su nemački ‘Simens’ i francuski ‘Alstom’ i fabrika je praktično postavljena u proizvodnju u proteklih mesec dana .Inače, gradnja objekta je završena 1. novembra ove godine i nadam se da ćemo vrlo brzo biti u punom kapacitetu, što se tiče proizvodnje. Kompanija AMM, trenutno broji negde oko 180 zaposlenih i to su praktično sve novozaposleni od početka ove godine“, ističe Đorić.

U indistrijsku zonu u Kragujevcu širi se i „Simens“, Direktor „Simensa“ za Srbiju Udo Ajhlinger je najavio da će im na početku biti potrebno skoro 1.000 radnika.

„Od velike nam je važnosti da stvaramo održiva radna mesta, tako da moramo da vodimo računa o veštinama i sposobnostima ljudi koje zapošljavamo. Septembra sledeće godine planiramo da počnemo proizvodnju, tako da nam to ostavlja dovoljno vremena da odaberemo prave ljude“, ističe Ajhlinger.

Tehnološki park, koji gradi domaća kompanija, prostire se na 150 hektara i lociran je u blizini „Simensove“ fabrike šinskih vozila. Upravo, industrijska zona je i namenjena kooperantima „Simensa“ ali i drugim domaćim i stranim investitorima koji u Srbiju donose nova znanja i tehnologije.

U toku je izgradnja još jedne fabrike za proizvodnju delova od čelika, a zapravo, zamišljeno je da ceo kompleks izgleda kao grad u malom sa ambulantom, vrtićem, pistom za avione, internom zeleznicom.

Otvaranje nove fabrike planirano je u 12 sati.

 

Izvor: RTS

Arhive