U ponoć počinje predizborna tišina – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U ponoć počinje predizborna tišina

U ponoć počinje predizborna tišina

 

Predizborna tišina uoči lokalnih izbora počeće 1. marta u ponoć i trajaće do 4. marta u 20.00 časova, odnosno do zatvaranja biračkih mesta.

 

Prema odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika o predizbornoj tišini, koje se odnose i na lokalne izbore, izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja i javnih skupova i objavljivanje procene rezultata izbora zabranjeni su 48 časova pre dana održavanja izbora i na dan izbora do zatvaranja biračkih mesta.

Na lokalnim izborima na području opštine Aranđelovac nadmetaće se 6 izborne liste, prva je lista Srpske napredne stranke, druga koalicije Bolja Srbija – Narodna mreža – SRS, treća SPS – JS, zatim Dveri sa Našima, potom lista Dr Švabić i grupa građana i šesta lista koalicije DS – LDP.

Birački spisak je zaključen i preuzet od nadležnog ministarstva, a na njemu je 37.711 građana sa pravom glasa, koji će u nedelju 4. marta moći da glasaju na 40 biračkih mesta sa ličnom kartom ili  potvrdom da je u toku izrada lične karte, pasošem i vozačkom dozvolom, za 41 odborničko mesto u opštinskoj skupštini.

Rezultati izbora treba da budu objavljeni u roku od 24 časa od zatvaranja biračkih mesta, odnosno do 5. marta u 20 časova.

U nedelju, 4. marta lokalni izbori, osim u Aranđelovcu, biće održani i u Beogradu, Boru i Sevojnu.