U Srbiji još pet osoba zaraženo korona virusom, ukupno 24 – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » U Srbiji još pet osoba zaraženo korona virusom, ukupno 24

U Srbiji još pet osoba zaraženo korona virusom, ukupno 24

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je danas u Srbiji testirano 25-oro ljudi od čega je pet pozitivno na korona virus.Time je ukupan broj zaraženih korona virusom trenutno 24 u Srbiji.

Lončar je na konferenciji u Vladi Srbije rekao da su svih petoro novozaraženih u apsolutno dobrom stanju.

„Njih četvoro već je otišlo kući, biće u kućnoj izloaciji jer nemaju nikakav razlog da budu u bolnici. Jedan pacijent ostaće na daljem praćenju jer se požalio na neke tegobe, da bi se završila dijagnostika do kraja“, rekao je Lončar.

Četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa leče se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, a jedan od njih i dalje je u teškom stanju.

Od četiri pacijenta koji su zaraženi novim korona virusom, a leče se u Klinici za infektivne bolesti KC Niš, jedan ima blage, umerene simptome uzrokovane virusom, a drugi ne pokazuju simptome bolesti.

Pacijent sa blagim simptomima je stabilan, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja, saopštio je KC Niš.

Zatvaranje graničnih prelaza

Srbija je počela da zatvara pojedine granične prelaze sa Hrvatskom i Severnom Makedonijom. Vlada Srbije juče je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.

Izvor: Glas Amerike