U Srbiji prema poslednjem preseku 6.179 pozitivno na koronavirus – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » U Srbiji prema poslednjem preseku 6.179 pozitivno na koronavirus

U Srbiji prema poslednjem preseku 6.179 pozitivno na koronavirus

U Srbiji je, prema poslednjem preseku, na korona virus testirano je 15.508 građana, od kojih je 6.179 bilo pozitivno. Preminulo je 65 pacijenata. Na respiratorima se nalaze 252 pacijenta.

Za danas je planirana još jedna sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, zbog sve alarmantnije epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Aranđelovac je novo žarište epidemije koronavirusa u Srbiji, preneli su nacionalni mediji, pozivajući se na izveštaj kragujevačkog Instituta za javno zdravlja koji registrovao 110 novozaraženih u gradu pod Bukuljom. Međutim, kako nam je potvrdila direktorka Doma zdravlja u Aranđelovcu dr Gordana Gajović, poslednji presek podataka, odnosi se na broj registrovanih slučajeva zaraze korona virusom za dva dana- petak I subotu. Ona kaže da se, uprkos merama, u Kovid ambulantama u Aranđelovcu još uvek ne beleži trend smanjenja broja pregeda, pa je tako u petak pregledano 200 pacijenata, a u subotu 178.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa dr Branislav Tiodorović izjavio je da će epidemiološka situacija u Srbiji ove nedelje biti vrlo teška, jer će gužve koje su se dogodile na „crni petak“ i na drugim okupljanjima za pet do sedam dana sigurno dati rezultat kroz broj pozitivnih i obolelih.

Tiodorović je rekao da tek posle 10. decembra možemo očekivati polako zaravnjenje krive, ali na visokom novou, a pad broja obolelih tek krajem decembra.