U Srbiji skoro 10 hiljada hospitalizovanih, zaseda Krizni štab – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » U Srbiji skoro 10 hiljada hospitalizovanih, zaseda Krizni štab

U Srbiji skoro 10 hiljada hospitalizovanih, zaseda Krizni štab

U Srbiji je od koronavirusa, prema zvaničnim podacima, umrlo 3.030 ljudi od početka marta, a registrovano je ukupno 326.060 zaraženih. Trenutno je u bolnicama 9.731 osoba, a na respiratorima je 305 pacijenata.

Privremena bolnica Beogradska arena je puna i u njoj je trenutno 413 pacijenata sa težom kliničkom slikom, izjavio je za RTS upravnik te bolnice Predrag Bogdanović.

Istakao je da su sva mesta na kiseoniku – njih 350 – popunjena, a da se u Areni od otvaranja lečilo više od dve hiljade pacijenata.

Bogdanović je upozorio da oni sa težom kliničkom slikom ostaju i po mesec dana u bolnici, a da među takvim pacijentima ima i mlađih ljudi.

Krizni štab će, kako prenose mediji, zasedati u ponedeljak u 15h, a sednica Vlade je najavljena za utorak kada bi trebalo da bude poznata odluka o merama za novogodišnju noć.

Trenutno su na snazi ublažene restrikcije, pa svi ugostiteljski, maloprodajni i uslužni objekti mogu da rade do 20h.

„Vakcina bez nuspojava“

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je do sada vakcinisano 700 korisnika staračkih domova, prenosi N1.

On je za TV Hepi rekao da niko od vakcinisanih nije ispoljio nuspojave.

Đerlek je istakao da se do kraja januara očekuje da u Srbiju stigne 80 hiljada doza Fajzerovih vakcina, a da se očekuju i ruska Sputnjik V i kineska vakcina. Najavljuje da će u januaru vakcinu primiti zdravstveni radnici.

Izvor: Glas Amerike