U subotu Trka 1.300 kaplara (Video) – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U subotu Trka 1.300 kaplara (Video)

U subotu Trka 1.300 kaplara (Video)

 

Sportski Savez Aranđelovac i Sokolski Savez Srbije uz pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac organizuju u subotu 22.09.2018. godine na gradskim ulicama sportsku manifestaciju „TRKA 1.300 KAPLARA“ u znak sećanja na „veliki rat“ i simbol žrtvovanja za slobodu sopstvene zemlje i naroda mahom, golobradih mladića , koji su svesno krenuli u borbu sa nadmoćnijim neprijateljem.

 

 

Ovu sportsku manifestaciju , za koju Sportski Savez planira da postane tradicionalna , ove godine čine tri segmenta: trke školaraca osnovnih i srednjih škola sa pet uzrasnih trka čiji je start prve u 09:45 , Trka zdravlja AQUA Viva na 5.000 metara i Trka 1.300 kaplara – memorijal Lazara Ćirovića na 10.000 metara.

Staza čiji su start i cilj u centru grada ,  proteže se  glavnom ulicom do zgrade suda , nastavlja se desnim krugom advokatskom ulicom i ulicom Kralja Petra I , a nastavlja se kroz Park Bukovičke banje , sa punim krugom od 2.500 metara.

 

 

Početak manifestacije je u 09:45 , kada startuju školarci , a program se nastavlja svečanim otvaranjem u 10:15 , Trka zdravlja AQUA VIVA počinje u 10:30 , a glavna trka , 1.300 kaplara startuje u 11:00 sati.

Proglašenje pobednika i uručenje nagrada i priznanja biće organizovano u Parku Bukovičke banje , na otvorenoj sceni u 13:00 sati.

Organizaciju trke podržali su i: Turistička Organizacija Aranđelovca , JKP zelenilo , Centar za kulturu i obrazovanje , kompanija Knjaz Miloš , Fortuna market , JKP Bukulja , policijka stanica u Aranđelovcu , kao i osnovne i srednje škole sa područja aranđelovačke Opštine , a iz Sportskog saveza obaveštavaju da će saobraćaj u ulicama koje su sastavni deo staze , u subotu , biti zatvoren u terminu od 08:00 do 13:00 sati.

Radi bezbednijeg održavanja trke mole se sugrađani da u subotu ne koriste parking mesta u glavvnoj ulici , kao i ulicama Kralja Petra I , advokatskoj ulici u blizini bivšeg Ustanka , kao i u ulici Vojislava Ilića.

 

Arhive