Učenik u Irigu možda zaražen koronavirusom – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Učenik u Irigu možda zaražen koronavirusom

Učenik u Irigu možda zaražen koronavirusom

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević kaže za RTS da je učenik bio na takmičenju u Puli u Hrvatskoj, nakon čega je osetio simptome.

Posle ovog saznanja, roditelji učenika dolazili su po decu i odvodili ih iz škole, dok su ostali učenici sami napuštali nastavu.

Nezvanično saznajemo da je učenik testiran na institutu Torlak u Beogradu.

U pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje je rečeno da još nema zvanične potvrde da je učenik oboleo.

„Jutros rano smo dobili informacije od direktorice škole da postoje indicije da je jedan učenik koji je bio na školskom takmičenju u Puli u susednoj Hrvatskoj ima simptome koronavirusa. Za sada još nismo dobili zvanične podatke, niti je od zvaničnih organa potvrđeno da li je učenik zaražen ili ne“, rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević.

Ističe da su preduzete sve opsežne mere po preporuci struke i nauke, a u školi u Irigu „Borislav Mihajlović Mihiz“ izvršena je dezinfekcija kompletnih prostorija.

„U dogovoru sa direktoricom ujutro na prvom času razredne starešine i profesori bilogogije edukuju dodatno učenike kako i na koji način da koriste toalete, da se izbace peškiri, da se ubace ubrusi, da se vrši dezinfekcija zajedno sa pomoćnim osobljem. Tako da ćemo pratiti i dalje situaciju“, naveo je Kovačević.

U Srbiji je do jutros zabeleženo devetnaest slučajeva zaraze koronavirusom.

Izvor: rts.rs