Udruženje „Sveti Sava“ otkriva narko – dilere u mnogim gradovima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Udruženje „Sveti Sava“ otkriva narko – dilere u mnogim gradovima

Udruženje „Sveti Sava“ otkriva narko – dilere u mnogim gradovima

 

Od početka 2013. godine, kada je Udruženje „Sveti Sava“ iz Lazarevca počelo sa javnim otkrivanjem narko-dilera u ovoj opštini, parkovi i dečja igrališta postali su bezbedniji. Policija je prethodnih godina zaplenila desetine kilograma raznih narkotika, a desetine dilera nalazi se iza rešetaka i osuđeno je na višegodišnje kazne.

Iza ovih hrabrih Lazarevčana logistički stoji oko 1.000 građana. Uglavnom, to su mirni porodični ljudi, koji im pomažu u raskrinkavanju onih koji prodaju drogu.

– Udruženje ima više isturenih članova, a nedavno su uzeli učešće i na skupu „Ne okreći glavu, reci ne“, u Aranđelovcu. 

 

 

Finansirajući se iz sopstvenih sredstava, bez ikakve pomoći lokalne samouprave i države, objavili su tri „Crne knjige“, u kojima se nalaze imena i fotografije 121 lokalnog dilera. Pored toga, svakome od njih objavljena je i kratka kriminalna biografija, adresa stanovanja i koji automobil vozi.

 

NEMA, ALI BIĆE

Udruženje je uzdrmalo srpsku javnost kada je početkom 2013. godine, ceo Lazarevac izlepilo plakatima, na kojima se nalaze slike viđenijih dilera. Na formiranje i delovanje Udruženja, inicirao ih je bezobrazni grafit ispod prozora jednog dilera – „Nema, ali biće“.

Arhive