Uklonjena divlja deponija u Trnavi – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Uklonjena divlja deponija u Trnavi

Uklonjena divlja deponija u Trnavi

 

Na potezu “Japanska” u Trnavi, neposredno uz glavni put koji vodi ka Kragujevcu, danas je očišćena divlja deponija. Deponiju je stvorila ljudska ruka i predstavlja očigledan plod nebrige i javašluka. Nije ovom prilikom samo reč o ružnoj slici koju prljavština i đubre ostavljaju za sobom, a ruži se na taj način opšta slika lepog krajolika i prelepe nam Šumadije. Upitaju li se namernici koji to čine da li svojim đubretom utiču i na zdravlje ljudi, svojih komšija, svojih najbližih.
Svoju nevericu prema ovakvom ponašanju izražava i predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović. On moli sugrađane koji žive na ovom potezu da ne dozvole “da ovde ponovo nastane ruglo. Imamo dovoljan broj kontejnera i mesta gde se može odložiti smeće i nema potrebe da se ovakva deponija pravi. Ako se već pozivamo na 21. vek u kome živimo i civilizacijski razvoj koji ga prati, zašto se u duhu i skladu sa tim i ne ponašamo?”
Sledeća divlja deponija koja će se čistiti je na potezu Natalinci-Šume. Pozivaju se građani da ukoliko znaju za neku divlju deponiju na teritoriji opštine o tome obaveste nadležne kako bi se i one uklonile.