Home » Srbija » Upad u RTS: Pet privedenih, jedan već osuđen

Upad u RTS: Pet privedenih, jedan već osuđen

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

sud, čekić, presuda, sudija, suđenjeFoto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Predsednik Prekršajnog suda, Milan Marinović, rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja “drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi”.

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

O privedenima je saopštenje izdao i MUP. Zbog sumnje da su sinoć uneli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M.Č. (1977) i M.P. (1976).

Policija je privela i U.S. (1994) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (1984), V. J. (1976) i M.M. (1995). Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i naneli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (1992) koji je, kako se sumnja, danas na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika. O svemu su obaveštena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje.

Izvor: MONDO Vesti