Uručeni ključevi prvih stanova za pripadnike snaga bezbednosti – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Uručeni ključevi prvih stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Uručeni ključevi prvih stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Jedna od četiri zgrade u kompleksu kompletno je završena i spremna za useljenje. Ukupno 186 stanova u naselju „Asambair“ koje je infrastrukturno opremljeno, u blizini su i osnovna škola i vrtić. Cena kvadrata u Vranju je 400 evra, sa povoljnim uslovima kreditiranja.

Jedan od prvih stanara je Ivana Petričević, policijska službenica iz Vranja. Zadovoljna je lokacijom, nada se brzom opremanju i useljenju. To je troiposoban stan od 80 kvadrata, za četvoročlanu porodicu.

„Rešavanjem ovog pitanja svojoj porodici i sebi stvoriću bolje uslove za život“, kaže Petričevićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je pripadnicima snaga bezbednosti da mogu da računaju da će im se plate svake godine povećavati, da će tim platama moći da isplaćuju stanove koji su danas ponuđeni pripadnicima snaga bezbednosti po jako niskim cenama.

„Hoćemo da pokažemo koliko i predsednik Vučić i Vlada Srbije poštuju to što vi radite za ovu zemlju“, poručio je Stefanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je na svečanosti dodele ključeva da smo dočekali da se o pripadnicima službi bezbednosti vodi računa na poseban način.

„Da se kaže koliko ste važni, koliko ste izuzetni, i da se kaže da ova država misli, koliko brine o vama“, poručio je Vulin.

U Vranju je poznata i naredna lokacija za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, u susedstvu ovih zgrada.

Državni program stanogradnje obuhvata izgradnju oko 8.000 stanova za bezbednjake u sedam gradova.

Izvor: rts.rs