Uvedena vanredna situacija u Kragujevcu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Uvedena vanredna situacija u Kragujevcu

Uvedena vanredna situacija u Kragujevcu

U Kragujevcu je proglašena vanredna situacija, nakon što je u tom gradu za 24 časa registrovano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Gradonačelnik Radomir Nikolić je objasnio da to znači posebno ponašanje na javnim mestima, u ugostiteljskim objektima, u bankama, šalterima pošta i gradske uprave.

Na predlog Kriznog štaba, posle sagledavanja epidemiološke situacije, a kako bi se stalo na put daljem širenju virusa, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je proglasio vanrednu situaciju.

U najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, navodi se da je u poslednja 24 časa u tom gradu potvrđeno još 50 slučajeva zaraze koronavirusom, a u celom Šumadijskom okrugu registrovano je 60 slučajeva.

Najviše novozaražnih je u Kragujevcu, 50, a slede Aranđelovac i Knić sa tri, Rača sa dva i Lapovo, Žagubica i Novi Pazar sa jednim novozaraženim.

U Kragujevcu je i trenutno najviše pozitivnih pacijenata, 197, dok ih je u Aranđelovcu 23. U Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovana su 63 pacijenta. Od tog broja, 10 osoba je na respiratorima.