Home » Sport » UŽIVO: Đoković – Nadal 1:0!

UŽIVO: Đoković – Nadal 1:0!

UŽIVO:

Novak Đoković – Rafael Nadal 6:4!

PRVI SET (47 minuta):

Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

6:4 Novak održava ritam i ruši Nadala njegovim oružjem – snažnom igrom i napadima! Španac je jednu loptu izbacio u aut (15:0), drugom pogodio mrežu (30:0), pa gledao kako Đoković servira as za tri set lopte. A onda – kraj za 1:0!

5:4 Prvi gem koji Rafa osvaja sa nulom… Nije Novak forsirao uoči svog najvažnijeg servis gema.

5:3 Brejk je potvrđen! Dobrim servisima i zadržanim intenzitetom Novak je došao na gem od osvajanja seta.

4:3, BREJK! Novak je uhvatio ritam! Diktira kako će se igrati, izaziva Rafin forhend i ispravlja grešku sudije, da stekne tri “brejk” lopte (0:40). A, onda – Noletov forhend, za prvi brejk!

3:3 Servis, forhend, bekhend… I kad prolaze i kad ne prolaze udarci koje Novak želi, on i dalje ostaje izuzetno agresivan. Ovaj gem je najteže osvojio, ali nije dao Nadalu brejk loptu.

2:3 Veliki promašaj Nadala na mreži stvorio je Novaku prvu šansu za brejk. Nadal se odbranio. Potom je Novak kaznio rivalov promašeni forhend i izborio još jednu. Nadal se opet odbranio. Imao je Španac i sreće da uz pomoć mreže sačuva svoj servis.

2:2 Dobrim servisom Novak završava i drugi gem. Može li da održi agresivnost u Špančevim gemovima (oba puta bilo je 40:40)?

1:2 Novakovo proklizavanje bilo je uvod u treći gem. Nadal je potom odservirao 200 kilometara na sat (30:0), ali je Novak ostao agresivan i ofanzivan na mreži (30:30). Pri prvom izjednačenju na 40:40 bilo je i šanse za brejk, ali se Nadal odbranio prvim servisima.

1:1 Odličan Novakov servis na početku meča. Dva asa za izjednačenje.

0:1 Počelo je precizno, borbeno, intenzivno! Đoković je na 40:30 i posle još jedne snažne razmene sačekao da Španac pogreši i izborio nastavak gema. Potom je Nadal u dva poena ipak počeo meč vođstvom.

Novak Đoković, Novak Djokovic, Đoković, DjokovicFoto: AP/Kirsty Wigglesworth

NAJAVA:

Posle celog dana čekanja, konačno je vreme za derbi!

Novak Đoković i Rafael Nadal gledali su satima kako Anderson i Izner igraju u prvom polufinalu i uz nervozu i klikere dočekali da izađu na Centralni teren Vimbldona.

Biće to njihov 52. međusobni susret, a trenutni skor je: Novak Đoković – Rafael Nadal 26:25.

S obzirom na to da je prethodni meč trajao vanredno dugo, Đoković i Nadal neće početi pre 21.10 i ove večeri mogu da igraju najduže do ponoći prema vremenu u Srbiji.

S obzirom na to da će u Londonu već posle 22 časa biti nemoguće da se igra na otvorenom, zatvoren je krov Centralnog terena.

Ko pobedi igraće u finalu protiv Kevina Andersona, koji je pobedio rivala iz Amerike posle šest časova i 36 minuta borbe!

Novak ulazi u ovaj susret posle najboljih partija na Grend slemu u skoro dve godine, jer je poslednji put igrao polufinale najvećih turnira u septembru 2016. Sa druge strane, i Rafa će sigurno pamtiti ovaj turnir, jer je poslednji put igrao u polufinalu Vimbldona još 2011. godine.

Tog leta upravo je Đoković pobedio aktuelnog “Broja jedan” i osvojio najprestižniji trofej. Kakav će epilog biti danas – saznaćemo za nekoliko sati.

Šta mislite, ko će pobediti?

Izvor: MONDO Vesti