Home » Sport » UŽIVO: Zvezda – Rabotnički 1:1

UŽIVO: Zvezda – Rabotnički 1:1

Maksimalan učinak na pripremama , fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da nastave ovog utorka od 15 časova protiv Rabotničkog.

Rezultat utakmice protiv četvrtoplasiranog tima makedonskog prvenstva, ipak, nije u prvom planu, već prilika da se Vladan Milojević uveri u trenutne mogućnosti pojedinih igrača koji pokušavaju da se nametnu za veću minutažu tokom proleća.

Zato je i startna postava drugačija od one protiv Ludogoreca prošlog petka (3:1), kao i od one koja se očekuje za tri dana u poslednjoj utakmici u Antaliji, protiv Maribora.

Čini se da je Milojević ovaj put promenio i taktiku, pa umesto uobičajenih 4-2-3-1 igraju 4-1-4-1.

ZVEZDA: Popović – Jevtović, Savić, Babić, Hajdin – Čaušić – Joveljić, Simić, Ebisilio, Vukanović – Pavkov.

UŽIVO:

– poluvreme –

45’ Umalo velika šansa da Rabotnički opet povede. Srđan Babić je grudima sačuvao mrežu, a pomoćni sudija je označio da je lopta u tom momentu već napustila teren.

43’ Zvezda izjednačuje, 1:1. Ebesilio je izveo korner sa desne strane, a Aleksa Vukanović je glavom pogodio sa “prve” stative. Kratko je trajala prednost Makedonaca.

42’ Velika šansa za Zvezdu. Pavkov je spustio loptu Joveljiću, a defanzivac Rabotničkog je nogom skinuo loptu sa glave ofanzivca crveno-belih. Bunili su se Beograđani, ali sudija je dosudio samo korner.

41’ Rabotnički vodi, 1:0. Blaževski se ubacio po levom boku, opet pobegao Jevtoviću i udarcem “iz prve” pogodio malu mrežu.

40’ Umalo prilika za crveno-bele. Joveljić je poslao loptu na desnu stranu, Vukanović je prihvatio u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da šutne na vreme.

36’ Zoran Popović je odbranio penal! Rezervni golman Zvezde pročitao je da će Makedonac šutirati u svoju levu stranu, zaustavio taj udarac, pa potom i još jedan pokušaj, prvog igrača Rabotničkog koji je natrčao na odbijenu loptu. Odlično igra Popović na pripremama u Antaliji.

Izvor: TV Arena sport/MONDO

35’ Penal za Rabotnički! Dejan Blaževski je predriblao Marka Jevtovića, a on ga je srušio i skrivio jedanaesterac. Udarac će izvesti Blaže Ilijoski…

Izvor: TV Arena sport/MONDO

33’ Zvezda ne uspeva da “izvuče” kontru u dobroj prilici. Simić je dodao Ebesiliju, a on nije pogodio prostor u koji je utrčao Vukanović.

– Na isteku pola sata igre, najozbiljnija Zvezdina šansa i dalje je udarac Pavkova glavom, posle prekida.

24’ Prva, prinudna izmena u ekipi Rabotničkog. Ušao je Nikolče Šarkoski, a izašao je desni bek Goran Siljanoski, zbog povrede.

19’ Šansa za Zvezdu. Ebeselio je izveo prekid sa desne strane, Pavkov je ostao sam i gađao je glavom. Ipak, Daniel Božinovski je skočio i odbranio.

– Nema previše sadržaja u ovoj fazi utakmice. Milojević je promenio početnu formaciju, a u međuvremenu su nove uloge dobili Jevtović i Simić.

10’ Velika šansa za Rabotnički. Mladi reprezentatiac Makedonije, Petar Petkovski, utekao je Vujadinu Saviću, šutirao po zemlji i za malo promašio “malu mrežu” kraj desne stative.

– Kuriozitet ove utakmice je da je u sudijskom timu ženski “mahač”, odnosno pomoćni arbitar (na slici).

2’ Prvi pokušaj Beograđana. Lorenso Ebesilio šutirao je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara i poslao loptu pored stative. Nije to bio previše opasan udarac.

Izvor: MONDO Vesti