Home » Sport » UŽIVO: Zvezda – Vaker Nordhauzen 1:0

UŽIVO: Zvezda – Vaker Nordhauzen 1:0

Trećeg dana boravka u Turskoj, fudbaleri Crvene zvezde prolaze prvu kontrolnu utakmicu.

Ekipa Vladana Milojevića igra u Antaliji protiv nemačkog regionalnog ligaša Vaker Nordhauzena, na terenu hotela “Regnum”, u kojem je i smeštena. Biće to druga provera crveno-belih ove zime, jer su na Kipru pobedili drugolgaša Akritas, 8:1.

Trenutni rezultat: Zvezda – Nordhauzen 2:0

Za današnji test, šef struke Beograđana odabrao je “izmešan” sastav, u kojem je jedan novajlija – Erik Jirka:

Borjan – Hajdin, Savić, Babić, Rodić – Jovančić, Jovičić – Ben, Marin, Jirka – Pavkov.

Crveno-beli su od starta pokazali očiglednu razliku u kvalitetu i poveli 1:0, golom Stefana Hajdina. Utrčao je bek iz drugog plana i pogodio mrežu sa oko 15 metara. Prethodno je Jirka pokrenuio dobru akciju i nije uspeo da proigra Bena.

U 10. minutu veliku šansu imali su i Nemci, imali su “čistu” šansu, posle koje je Borjan kritikovao Hajdina za reakciju.

Najbolja šansa za Zvezdu od pogotka dogodila se u 21. minutu. Hajdin je odlično centrirao sa desne strane, Milan Pavkov je imao čistu situaciju, ali je promašio glavom, sa ivice peterca. Lako je moglo da bude 2:0, ali i 3:0 za Beograđane, jer je prethodno Jirka napravio dobre prilike Jovičiću i Marinu.

Što je propustio na početku utakmice, Jovičić je nadoknadio u 29. minutu. Iz prve je šutirao na asistenciju Rodića i sa oko 20 metara savladao golmana Nemaca, koji je loše intervenisao. Crveno-beli su tako poveli 2:0.

Direktan prenos ove utakmice možete pratiti na TV Arena sport, a tekstualni uz MONDO. Izveštač MONDA sa priprema Crvene zvezde je na stadionu.

Izvor: MONDO Vesti