Home » Sport » Varan je zaslužio “Zlatnu loptu”, osalo je subjektivno?

Varan je zaslužio “Zlatnu loptu”, osalo je subjektivno?

Bivši najbolji fudbaler sveta Mišel Platini, koji je kao predsednik UEFA udaljen iz fudbala zbog korupcije i drugih nečasnih radnji, izjavio je da “Zlatnu loptu” magazina “France Football” zaslužuje samo…

…Rafael Varan!

Iako u izborima za najbolje fudbalere planete dominiraju napadači i ofanzivni vezisti, o čemu svedoči i podatak da je od 1981. i vremena Franca Bekenbauera samo jedan štoper dobio “Ballon d'Or” (Fabio Kanavaro 2006. godine), Platini tvrdi da je sve osim glasanja za 25-godišnjeg Francuza – subjektivno!

Varan je prošlog proleća sa Real Madridom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, četvrtu u karijeri, a odmah potom sa reprezentacijom Francuske postao prvak sveta na Mundijalu u Rusiji.

RONALDO: ZASLUŽIO SAM “ZLATNU LOPTU”

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine biće objavljen 3. decembra, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg fudbalera sveta od FIFA. Ta nagrada nosi ime “The Best”.

Platini podseća da je Varan jedini fudbaler koji je učestvovao u oba podviga ove godine – osvajanju dva najprestižnija takmičenja na planeti.

“Francuz bi trebalo da dobije Zlatnu loptu. Uvek postoji debata Ronaldo ili Mesi, ali ove godine je Varan jedini fudbaler sa peharima Lige šampiona i Svetkog prvenstva. On je sjajan fudbaler, glasao bih za njega sigurno, a rezultati su jedino merilo, sve ostalo je subjektivno”, rekao je Platini za francuski RMC.

Platini, trostruki osvajač nagrade koju dodeljuje magazin “France Football”, ističe da ne sme da se zaboravi 2006. godina kada je priznanje otišlo u ruke Fabiju Kanavaru koji je sa kapitenskom trakom predvodio Italiju do šampiona sveta.

“Imamo opcije poput Grizmana, Mbapea, Žirua, Ljorisa, Modrića, ali je jedini sve uzeo Varan. Setimo se 2006. kada je Kanavaro dobio Zlatnu loptu”, naveo je bivši predsednik UEFA.

Izvor: MONDO Vesti