Vatrogasna jedinica u Topoli bogatija za još jedno vozilo – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Vatrogasna jedinica u Topoli bogatija za još jedno vozilo

Vatrogasna jedinica u Topoli bogatija za još jedno vozilo

 

 Ispred Vatrogasnog doma u Topoli juče je izvršena svečana primopredaja višenamenskog vatrogasnog navalnog vozila, objavljeno je na sajtu opštine Topola.

Nikoli Lazarević, komandiru Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Topoli, vozilo su predali Zoran Kočević, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac i Nenad Milošević, komandant Vatrogasno spasilačke brigade Kragujevac. Primopredaji je prisustvovao i predsednik opštine Dragan Živanović.

Vozilo marke “Volvo” dopremljeno je iz Škotske i donacija je humanitarne organizacije Blajcvud Srbija. Nenad Milošević je prilikom uručenja saobraćajne dozvole ovog univerzalnog vozila upoznao prisutne sa karakteristikama i nameni vozila baš Topoli s obzirom na njen položaj i veliku frekventnost saobraćaja. Zahvaljujući na vozilu, Nikola Lazarević je istakao da će vozilo svakako poboljšati rad odeljenja jer je opremljeno svim neophodnim sredstvima.

Vatrogasna jedinica u Topoli raspolagaće tehničkim vozilom. Namenjeno je prevashodno tehničkim intervencijama u saobraćaju. Vozilo će moći da se koristi i za tehničke intervencije uopšte jer je opremljeno i mobilnom pumpom. U opremu, pored alata za sečenje, ulaze i creva za gašenje požara što podrazumeva i cisternu kapaciteta za oko hiljadu litara vode i drugu prateću opremu.