Više novca za rekonstrukciju škola – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Više novca za rekonstrukciju škola

Više novca za rekonstrukciju škola

 

U opštini Aranđelovac ove godine posebna pažnja biće posvećena školarcima. U planu su rekonstrukcije škola, opremanje, uvođenje savremenih tehnologija u nastavi. Iz opštinskog budžetauz pomoć Ministarstva i drugih republičkih fondova biće uloženo oko tri miliona evra.

Ravan krov u Osnovnoj školi „Svetolik Ranković“ podignutoj još 1974. godine zbog kog su sve učionice na spratu prokišnjavale, zamenjen je. Učionice su sređene, stižu i savremena učila. Đaci kažu da već koriste pametne table, internet, ali iščekuju i novu opremu koja će im pomoći u nastavi.

Krov je zamenjen, predstoji opremanje škole, milion evra obezbedili su Opština i Ministarstvo.

„Saniraćemo posledice koje su nastale zbog dugotrajnog prokišnjavanja. Radovi počinju u junu ove godine i nadamo se da će tada škola biti mnogo funkcionalnija“, kaže Snežana Ćosić, direktorka Osnovne škole „Svetolik Ranković“.

Počinje rekonstrukcija i u Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča“, stare školske zgrade podignute 1885. godine.

„Uradićemo još i igralište koje se nalazi između ova dva objekta, sredićemo i dvorišta oko stare škole, a u sve to biće uloženo oko 70 miliona dinara, kaže Siniša Jovanović, direktor škole.

„Osim za rekonstrukciju i opremanje škola iz opštinskog budžeta izdvaja se novac i za stipendije, pomoć siromašnim đacima. Finansiramo prevoz, a deci sa invaliditetom plaćamo smeštaj i ishranu u domovima, iako su smešteni van teritorije opštine Aranđelovac“, kaže Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.

Lokalna samouprava finansira stipendije za 300 studenata, uspešne osnovce i srednjoškolce.

Izvor: RTS