Home » Srbija » Višekruna pušten iz pritvora

Višekruna pušten iz pritvora

Sud u Mađarskoj pustio je na slobodu nekadašnjeg funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Đorđa Višekrunu, koji je, kako su javili mediji, bio uhapšen zbog pretnji državnom vrhu Srbije.

Budimpešta, Madjarska, Budapest, Hungary,Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Višekruna je juče pušten na slobodu.

Dan pre njegovog hapšenja pojedini portali su preneli vest da je na Višekrunu pokušan atentat.

Prethodno su Višekrunini roditelji došli da se vide s njim u Budimpešti, gde je on stigao iz Holandije, u kojoj živi zbog straha zbog moguće represije u Srbiji, piše Kurir.

Pojedini portali preneli su da je u subotu na Višekrunu navodno pokušan atentat, tako što su mu dvojica muškaraca prišla s leđa i udarila ga, s namerom da ga bace s tvrđave u Budimu. On se navodno vradtio u Holandiju.

Višekruna je nekada bio funkcioner SNS-a, a 2013. optužio je pojedince iz svoje bivše stranke da stoje iza njegovog tadašnjeg privođenja i “lažnih optužbi” da je pretio smrću predsedniku te partije Aleksandru Vučiću.

Mediji su 2012. preneli da je Višekruna, u svojstvu funkcionera SNS-a, zapretio Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) da će snositi posledice ukoliko ne izađe iz gradske vlasti sa Demokratskom strankom u Novom Sadu.

Izvor: MONDO Vesti