Home » Sport » Vladimir Putin na žrebu za Mundijal

Vladimir Putin na žrebu za Mundijal

Pres služba Kremlja potvrdila da će i predsednik Rusije prisustvovati žrebanju grupa za Svetsko prvenstvo koje će se u toj zemlji održati sledeće godine.

Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Uz mnogobrojne fudbalske zvezde i zvanice žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu prisustvovaće i predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin.

Tu informaciju potvrdila je i pres služba Kremlja.

Žreb će početi u 16 časova, a voditelji ceremonije biće legendarni engleski fudbaler Geri Lineker i ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.

Prilikom izvlačenja kuglica pomagaće Nikita Simonjan, Loran Blan, Gordon Benks, Fabio Kanavaro, Kafu, Dijego Maradona, Karles Pujol i Dijego Forlan.

Putin će se pre ceremonije u Kremlju sastati sa zvezdama svetskog fudbala koje će učestvovati na svečanosti.

Među njima će još biti Ronaldo, Ronaldinjo, Pele, Ugo Sančes, Didije Drogba, Samjuel Eto i mnogi drugi.

Reprezentacija Srbije biće u četvrtom šeširu na žrebu, a njeni predstavnici u Moskvi biće predsednik saveza Slaviša Kokeza, sportski direktor Goran Bunjevčević i vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić.

Svetsko prvenstvo igraće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine u Moskvi, Kaljiningradu, Sankt Peterburgu, Volgogradu, Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu, Sočiju i Jekaterinburgu.

Mundijal će biti otvoren 14. juna na stadionu Lužnjiki u Moskvi utakmicom u kojoj će igrati domaćin Rusija, a na istom mestu će se 15. jula igrati finale.

Žreb u Moskvi sutra direktno pratite na MONDU.

Izvor: MONDO Vesti