Volonteri obeležili svoj dan – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Volonteri obeležili svoj dan

Volonteri obeležili svoj dan

“Radoje Domanović” organizovao Volonterski centar “Koraci” . Skupu su prisustvovali volonteri opštine Topola, predstavnici lokalne samouprave i Centra za socijalni rad “Sava Ilić”, saopšteno je na sajtu opštine.

Goste su u ime domaćina pozdravile predsednica upravnog odbora “Koraka”, Slobodanka Milivojević i član upravnog odbora Svetlana Mladenović, koja se zahvalila osnivačima Volonterskog centra na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji. Pored upoznavanja sa radom Volonterskog centra prisutnima su se, uz prigodan program, predstavili i aktivisti klubova koji u selima pružaju usluge.

Tokom dugogodišnjeg rada Volonterski centar “Koraci” okupio je veliki broj veoma aktivnih volontera. Od realizovanih projekata posebno su značajni projekti za pomoć u kući, za decu sa smetnjama u razvoju, pomoć u kući za stare u opštinama Topola, Aranđelovac i Smederevska Palanka. Od kraja prošle godine realizuje se projekat “Unapređenje usluga u zajednici za stara lica u opštini Topola” koji će trajati do početka juna 2019. godine.

U cilju realizacije projekta angažovano je devet geronto domaćica i četiri negovateljice za ukupno 78 korisnika usluga. U okviru Kluba “Oplenačko srce” organizovani su i ogranci u selima. Do sada je obrazovano šest ovakvih klubova. Reč je o klubovima u Ovsištu, Natalincima, Lipovcu, Šatornji, Belosavcima i Blaznavi. Oni će svakog meseca imati okupljanja, druženja članova i obavljati raznovrsne aktivnosti na pružanju usluga.