Vozačke dozvole preko e-Uprave – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Vozačke dozvole preko e-Uprave

Vozačke dozvole preko e-Uprave

Foto: Ilustracija eunethosting.com

U narednih mesec i po dana u Kragujevcu će početi izgradnja drugog državnog „Data centra“ površine deset hiljada kvadratnih metara vrednog 30 miliona dolara, najavio je direktor vladine kancelarije za IT i e-Upravu Mihailo Jovanović.

Jovanović je pored ovog projekta najavio još pet novih projekata čija će realizacija početi tokom juna i jula meseca ove godine.

Od 1. jula građani će moći da preko portala e-Uprave naruče nove vozačke dozvole koje će im zatim stizati poštom na kućnu adresu.

Govoreći o početku izgradnje državnog data centra u Kragujevcu, Jovanović je istakao da je reč o kapitalnom infrastrukturnom projektu elektronske uprave koji podrazumeva izgradnju velikog centra za skladištenje podataka koji će biti pet puta veći nego onaj koji postoji u Beogradu.

U tom centru, kaže, biće mesta i za komercijalne sadržaje, pa Jovanović očekuje da u njemu bude smeštena oprema najvećih svetskih IT kompanija.

„Sledeći projekat je akcija instaliranja posterminala na šalterim jedinica lokalne samouprave koju ćemo zajedno sa Naledom promovisati u smislu takmičenja lokalnih samouprava u pružanju bezgotovinskog načina plaćanja“, rekao je Jovanović.

Treći projekat, kaže, je uključivanje nove 32 inspekcijske službe u projekat e-Inspektor.

„Do kraja juna u ovaj sistem uvodimo nove 32 inspekcijske službe“, što će u zbiru činiti 36 inspekcija koje koriste jedan informacioni sistem, a plan je, dodaje, da se još sedam inspekcija uvede u ovaj veliki informacioni sistem.

Izvor: Tanjug / RTS