Vučić danas u Orašcu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Vučić danas u Orašcu

Vučić danas u Orašcu

 

Nizom manifestacija Srbija će obeležiti Dan državnosti. Ove godine zbog drugačijeg programa kojim će biti obeležen Dan državnosti, odlikovanja najzaslužnijim građanima Srbije ali i onima iz inostranstva biće dodeljena sutra, dan uoči Sretenja. Ordenje će biti dodeljeno najzaslužnijim pojedincima i institucijama za doprinos Srbiji i jačanju njenog ugleda.

„Na Sretenje, 15. februara, prvi put predsednik Republike Srbije će otići u Orašac, mesto podizanja Prvog srpskog ustanka, mesto sa koga potiče moderna srpska državnost i borba za slobodu i traženje mesta srpskog naroda i Srbije u porodici evropskih država i naroda“, kaže generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković.

„Predsednik će tada zajedno sa predsednikom RS Miloradom Dodikom položiti venac na spomenik voždu Karađorđu, obratiti se prisutnim građanima, a nakon toga će u 15 časova u Palati ‘Srbija’ u Beogradu prisustvovati dodeli stipendija, odnosno, dodeliće stipendije za najbolje, najuspešnije srednjoškolce, studente i doktorande u Srbiji, njih više od 900, 956“, kaže Selaković.

 

Izvor: RTS