Vučić: Koji je to autoput opozicija izgradila? – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Vučić: Koji je to autoput opozicija izgradila?

Vučić: Koji je to autoput opozicija izgradila?

Vučić se tako osvrnuo na kritike opozicije konstaujući da nije video od “od svih tih koji kritikuju da su metar autoputa izgradili”.

“Bilo je pokušaja i bolje je da nisu gradili. Možda ćemo neki mesec da zakasnimo, ali uradićemo”, naglasio je on komentarišući kritike da se kasnilo s autoputem Obrenovac-Čačak.

Kada je reč o kritikama vezanih za Moravski autoput, podsetio je da on tek treba da se gradi.

“Mnogo gledate Đilasove televizije. Smejao sam se komentarima kako šleper ne može da prođe putem Ljig-Čačak. Slušao sam gluposti svakog dana. Ali niko ne može narodu da pokvari radost da je dobio autoput posle 74 godine”, istakao je Vučić.

Ukazao je da na Moravskom autoputu rade najugledniji svetski inženjeri i da ne treba da brinu, da će se taj put, o kojem opozicija nije ni sanjala, graditi. “Biće sve urađeno po svetskim standardima. Planiram da ga otvorim do 2021. kao i sve ostale autoputeve”, poručio je on.

Negirao je i tvrdnje da se otvaranje puteva može smatrati predizbornom kampanjom.

“Ovo radimo pet godina. Za ovo morate da skupljate pare. Odakle pare Srbiji za autoput? Ovaj je koštao milijardu evra, a nismo povećali javni dug. Imamo pare jer smo imali ozbiljne reforme od 2014. Narod je to zaradio, pametnom domaćinskom državom”, objasnio je Vučić.

Istakao je da Srbija ne daje pod koncesiju svoje puteve, već ih drži pod svojim rukama da može zraditi za izgradnju novih.

Upitao je koji je autoput opozicija izgradila dok je bila na vlasti, a na pominjanje mosta na Adi, kazao je da je pod njegovom vlašću građeno više mostova i da se o tome čak i ne priča, te da će most preko Kolubare biti duplo teži i važniji.

“SADA PRISTAJEM NA SVE”

Na pitanje zašto sada popušta opoziciji, podsetio je na narodnu poslovicu “pametniji popušta”.

“Sada pristajem na sve. Demokratija je učinila svoje. Hoćete biračke spiskove, evo dajem vam ih”, naglasio je on.

Na zahteve opozicije za promenama u REM-u i RTS-u rekao je da su sada postali stručnjaci i mešaju se u nezavisne institucije.

“Menjali su oni kako su hteli”, pdosetio je on.

Upitan da li je pročitao 42 zahteva opozcije kazao je “sve može”.

Izvor: Mondo Vesti