Home » Srbija » Vučić: Pozdravite mi Cerara, Srbija nije u krizi

Vučić: Pozdravite mi Cerara, Srbija nije u krizi

Predsednik Srbije odogovorio je na opasku slovenačkog ministra spoljnih poslova Mira Cerara da je Srbija u političkoj krizi, kao i da je pitanje da li je Srbija i dalje na evropskom putu.

vučić pahorFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar je izjavio pre nekoliko dana da poslednja dešavanja u Srbiji (misleći na posetu ruskog predsednika) navode na pitanje da li je Beograd još uvek na evropskom putu. On je takođe rekao da bi Srbija trebalo da se izjasni o svom stavu o evropskoj orijentaciji.

Prema njegovim rečima, ova pitanja trebalo bi da se razmotre kroz razgovor sa srpskim zvaničnicima i da se izrazi zabrinutost zbog njih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, nakon sastanka sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, izjavio da ne veruje da je Miro Cerar zaista to mislio.

“Nisam verovao kada sam čuo. Možda je na levu nogu ustao. Njegovo pitanje je bilo da li je Srbija uopšte na evropskom putu. Ja vama iz EU govorim isto kao i pred Putinom. Naši intersi su da budemo na evropskom putu. Politiku Srbije ne vodi niko sa strane. Znam da je Cerar naš prijatelj i da nije to stavrno mislio”, rekao je Vučić i dodao: “Pozdravite mi Cerara.”

Vučič se osvrnuo i na Cerarovu izjavu da je Srbija u političkoj krizi:

“Što se tiče politčke krize i protesta subotom mogu da kažem – izbori daju najbolji odovor. Mi na svakim izborima dobijamo sve više glasova, a oni su u slobodnom padu. Sa 16 odsto sada dospeše na 12 odsto podrške.”

Predsednik Srbije je istakao da u bileteralnim odnosima sa Slovenijom nema problema.

“Slovenci su nacinalna manjina u Srbiji – 4.033 pripadnika. Trudimo se da se osećaju na najbolji način, da se ponose svojim rodom i poreklom. Mislim da su Srbi u Sloveniji zadovoljni, ai Srbi žive pristojno u sloevniji. Naravno, voleli bismo da imaju veća prava”, istakao je predsednik Srbije.

Izvor: MONDO Vesti