Vučić reagovao na izjavu bivšeg zvaničnika Pentagona Karpentera – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Vučić reagovao na izjavu bivšeg zvaničnika Pentagona Karpentera

Vučić reagovao na izjavu bivšeg zvaničnika Pentagona Karpentera

Povodom izjave bivšeg zvaničnika Pentagona Majkla Karpentera da Rusija u Crnoj Gori, preko Srpske pravoslavne crkve (SPC), štiti svoje interese, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da bi voleo da je od Karpentera čuo kakva prava imaju Srbi u toj državi.

Pozdravljam gospodina Karpentera. Voleo bih da sam od njega čuo da li Srbi, kojih ima skoro 30 odsto u Crnoj Gori, imaju ista prava kao Albanci u Makedoniji“, poručio je Vučić u izjavi za agenciju Tanjug.

Bivši zvaničnik Pentagona i sadašnji direktor Pen Bajden centra, u četvrtak je u untervjuu za Glas Amerike, ocenio da je SPC korišćena kao instrument za promociju ruskih i srpskih interesa u regionu. Karpenter međutim ističe da je neophodan dijalog sa SPC o zakonu koji je, kako smatra, izazvao dalju polarizaciju u crnogorskom društvu.

Prvi put posle usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, u Podgorici su se sastale delegacije Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, predvođene premijerom i mitropolitom crnogorsko-primorskim, Duškom Markovićem i Amfilohijem, čime je i zvanično otpočeo dijalog na ovu temu.

Izvor: Glas Amerike