Home » Srbija » Vučić sa Srbima sa KiM: Imam saznanja da će Albanci…

Vučić sa Srbima sa KiM: Imam saznanja da će Albanci…

Sednica Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije počela je danas oko 12 časova u Palati Srbija u Beogradu, a sednici prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

vučićFoto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku da ima saznanja kada će se formirati kosovska vojska.

Kako saznaje B92 on je rekao da će to biti učinjeno 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

“Imam saznanja da će 28. novembra biti formirana kosovska vojska”, navodno je rekao Vučić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da očekuje da će na toj sednici vlade biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji.

“Tu su obnova Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola”, naglasio je Đurić koji je rekao i da je inicijativa za zajedničku sednicu potekla od predsednika Srbije.

Đurić kaže i da će Vlada Srbije učiniti sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima.

“Zadovoljan sam, srećan i ponosan što postoji ovakva podrška za naš narod na KiM”, naglasio je Đurić, koji je dodao da Vučić koristi svaku priliku, svaki razgovor sa velikim svetskim liderima da ukaže na međunarodno pravo i želju Srbije da se pronađe kompromisno rešenje za KiM.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za Tanjug da sutrašnja sednica predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM tokom njegove posete južnoj pokrajini u septembru i da očekuje da će na sastanku biti odobreni brojni projekti, koji se tiču ekonomskog unapređena Srba na KiM.

Naglasio je da predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja koje bi, dodaje Simić, uvažilo interese Srba i Srbije, ali i legitimne interese Albanaca na KiM.

Izvor: MONDO Vesti