Home » Srbija » “Vučić se zalaže za rešenje kojim će se izeći rat”

“Vučić se zalaže za rešenje kojim će se izeći rat”

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.

vučić, vucuc, aleksandar vučićFoto: Mondo/Stefan Stojanović

Selaković je za RTS rekao da je o razgraničenju, za koje je Vučić juče rekao da se zalaže, govorio još Dobrica Ćosić, koji je bio predsednik SRJ pre 26 godina.

“To samo govori koliko je ovaj problem dugotrajan, ozbiljan i kompleksan, a nismo uspeli da ga rešimo na druge načine kada smo bili mnogo jači”, rekao je Selaković.

Dodao je da ovo nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju kao rešenju i ukazao na to da na našu južnu pokrajinu pola sveta gleda na jedan, a pola na drugi način.

“Imamo 95 posto stanovništva koji ne žele da žive u državi Srbiji. U takvoj situaciji, u kojoj su nam 2008. ostavili nezavisno Kosovo, 2009. pomerili rešavanje problema iz UN u institucije EU, 2010. dobili potvrdu Međunarodnog sauda pravde. U tim nemogućim uslovima od predsednika Vučića, vlade, vlasti, očekuje se da se ne ugrozi naša ekonomija, da se ne ugroze investicije koje dolaze u Srbiju, da se ne ugroze penzije i plate. Pitam kako”, rekao je Selaković.

On je kazao i da se šanse 95 posto da rešenja za Kosovo i Metohiju neće biti i “onih pet pošto on (Vučić) izlazi sa spremnošću da se dođe do rešenja”.

Selaković je kazao da predsednik Srbije neće da prihvati da je Kosovo nezavisno “u ovim granicama u kojima nam se nameće” i da se bori da “svako dobije više, od Srpske pravoslavne crkve do svakog čoveka, da li on živi u Štrpcu, Klokotu, Ranilugu, Gračanici, ili u Metohiji”.

Izvor: MONDO Vesti