Home » Srbija » Vučić u Vranju: Mi ne zamišljamo, mi gradimo

Vučić u Vranju: Mi ne zamišljamo, mi gradimo

“Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo. Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo”, rekao je Vučić u obraćanju građanima.

Vučić je rekao da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Vučić je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.

“To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas”, rekao je Vučić.

On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu.

aleksandar vučićFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

“Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, vrtići, škole… Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stanovi”, rekao je Vučić.

Stanovi i u Nišu

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas označila početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u niškom naselju “Stevan Sinđelić”.Brnabić je istakla da će u Nišu biti izgrađeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od ukupno 8.022 koliko će ih biti izgrađeno u celoj Srbiji. “Krenuli smo sa projektom izgradnje stanova kako bi se na konkretniji način zahvalili pripadnicima snaga bezbednosti koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da rizikuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost građana Srbije”, kazala je Brnabić.

On je poručio izvođačima radova da urade sve kvalitetno i pre vremena, jer će im to, biti odlična referenca.

“Hoću da ovi ljudi budu zadovoljni, jer kada je rata 400 evra na 30 godina, onda to sa platom u ovim državnim organima možete da otplaćujete, da deci i vašim porodicam obezbedite bolji život”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, najviše je stanova koji su jednoiposobni i dvosobni – 54 odsto, jednosobnih je 22 odsto, dvoiposobnih i trosobnih je 18 odsto, a triposobnih i većih je šest odsto.

To, ukazao je, na najbolji način oslikava i strukturu naših porodica, dodajuću da bi voleo da bi ubuduće trebalo da se obezbedi više od tih šest odsto troiposobnioh i većih stanova, jer bi to značilo da imamo više dece, a više dece je još veća garancija za budućnost Srbije.

Dodao je da tema budućnosti Srbije nije slučajno odabrana za kampanju, niti je ovo prvi korak na tom putu, već je prvi korak napravljen pre nekoliko godina kada su započele teške reforme, štednja, ulaganja i dovođenje investitora.

aleksandar vučićFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

“Nedaleko odavde otvorio sam fabriku, pokrenuli smo ugašenu proizvodnju u dve stare, ugašene fabrike u Vranju… Ništa nije bilo lako, ali vodili smo se ubeđenjm, da kada su vrednosti jasne, kada je politika jasna, onda ništa nije teško ni odlučiti ni uraditi”, naglasio je Vučić.

“U tu ružnu prošlost se nikada nećemo vratiti. U njoj su uništene fabrike, Srbija i Vranje bez perspektive, opljačkani i ojađeni, tamo su samo njihovi ineteresi, ne naroda, već jedne političke grupe, političkih pljačkaša, koji nisu otimali pare i zatvarali fabrike, nisu samo uništavali zemlju, već su oduzimali ono najvažnije – vreme i budućnost”, rekao je Vučić.

Podsetio je da na reči da nije važno koliko te puta obore, već koliko puta umeš da ustaneš i kreneš dalje i poručio da je Srbija krenula, uspravna i ponosna, tamo gde joj je i mesto – u budućnost koju sama gradi i i u kojoj će u Vranju, Vladičinom Hanu, Nišu, Surdulici, Leskovcu, Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu i svim drugim mestima živeti život dostojan življenja, rekao je Vučić.

On je istakao da je sve što je do sada urađeno posvećeno upravo takvom životu u kojem nema mesta za obećanja i prazne priče.

“Kada se u ove stanove usele pripadnici snaga bezbednosti, najpre u 186, kada obezbedimo stanove za mlade, one koji se bave naukom, da budu svoj na svome, kada imaju gde da rade, onda ćemo moći da kažemo da smo završili ono što smo započeli i da ova zemlja ima budućnost”, naveo je predsednik.

Dodao je i da je sve drugo “masna laž” koja Srbiju vraća u prošlost, ali se, tvrdi, to ne može desiti.

“Idemo napred, idemo u sutra i gradimo zemlju svoje dece. Idemo pravo u budućnost”, poručio je Vučić i zahvalio radnicima koji će vredno raditi na izgradnji stanova.

Izvor: MONDO Vesti