Home » Srbija » Vučić uputio telegram saučešća Novom Zelandu

Vučić uputio telegram saučešća Novom Zelandu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi nakon stravičnog masakra u toj zemlji.

novi zeland, terorizam, terorista, džamija, ubijeni,Foto: Tanjug/AP/Mark Baker

U telegramu stoji:

Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih napada na džamije u Krajstčerču, u kojima je stradalo mnogo ljudi i to dok su tražili mir u molitvi.

Ova tragedija šalje snažnu poruku svetu da moramo da budemo jedinstveni pred izazovima i okrutnošću terorizma, jer, u svojoj nameri da vlada strahom, terorizam nema granice i ne poštuje ljudske vrednosti. Na nama je odgovornost da jače štitimo zajedničke vrednosti i pravo na život u slobodnom svetu. Srbija će uvek biti na strani prava i pravde, zalažući se za jednakost svih nacija i religija.

Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Četrdeset osoba je ubijeno a više od 20 teško ranjeno u masovnim pucnjavama na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu.

Napadač je identifikovan – u pitanju je australijski državljanin Brenton Tarant, a u pritvoru se nalaze još tri osumnjičene osobe.

Izvor: MONDO Vesti