Home » Srbija » Vučić večeras telefonom sa Mičelom i Hanom!

Vučić večeras telefonom sa Mičelom i Hanom!

Predsednik Srbije razgovara večeras sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom. Prethodno telefonom razgovarao sa komesarom EU Johanesom Hanom.

vučićFoto: Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han su večeras, u telefonskom razgovoru, razmotrili situaciju na Zapadnom Balkanu.

Posebno su pričali o odnosima Beograda i Prištine, kao i sledeće korake na evropskom putu Srbije.

Vučićje Hanu ponovo ukazao na posledice koje takse na srpsku robu, kao neodgovorna jednostrana mera Prištine, imaju po odnose i stabilnost u regionu

On je još jednom istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdanih taksi, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i na angažovanju da se postojeći problem reši.
Han pozdravio je spremnost Srbije da sačuva mir i stabilnost.

Vučić je nakon toga razgovarao i saVesom Mičel, a kako je saopšteno iz kabineta srpskog predsednika, razmotrili su moguće načine za prevazilaženje zastoja dijaloga izazvanog uvođenjem taksi na srpsku robu.

Američki zvaničnik Mičel je rekao da očekuje da Priština ukine takse na srpsku robu i da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Inače, danas popodne u Prištini je održan sastanak vladajuće koalicije PAN, kako su tamošnji mediji naveli,  zbog razlika u stavovima po pitanju ukidanja taksi na robu iz Srbije.

Kako je ranije naveo portal “Telegrafi”, sastanku su prisustvovali lider ABK i premijer Ramuš Haradinaj, predsednik parlamenta Kadri Veselji, potpredsednik vlade Enver Hodžaj.

Veselji i Hodžaj su viđeni kako ulaze u zgradu vlade, a prema nezvaničnim informacijama portala, na sastanku su bili i lider Socijal-demokratske inicijative Fatmir Llimaj i lider AKR Bedžet Pacoli.

Sastanak je održan nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li takse na robu iz Srbije treba ukinuti ili ne.

Haradinaj, navde mediji i dalje ostaje pri stavu da takse ne treba ukinuti.

Izvor: MONDO Vesti