Home » Srbija » Vulin: Odlažem štrajk, poslušaću saborca

Vulin: Odlažem štrajk, poslušaću saborca

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je odlučio da odloži najavljeni štrajk glađu na sugestiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, “dok i ako neki drugi ne počnu da štrajkuju glađu”.

Vulin Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vulin je rekao da je poslušao sugestiju svog saborca, koalicionog partnera i vrhovnog komandanta Voske Srbije Aleksandra Vučića, a posle, kako je rekao, dugog i ne uvek tihog razgovora sa njim.

“Poslušaću to. Ne lako i ne sa entuzijazmom”, rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Palati Srbija i dodao da se on ne slaže uvek sa Vučićem ali da veruje u njegove procene, jer u to veruje i Srbija.

“Nas dvojica smo saborci iz dugogodišnje borbe protiv DOS-ovskog režima. Ja mu verujem. Verujem u njegove procene, jer on uvek dobije sve izbore pod svojim imenom i prezimenom”, rekao je Vulin.

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici “novog DOS-a”, odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, nameravali da upadnu u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele.

“Tako su hteli da prikažu i Aleksandra Vučića kao nekoga ko ne brine o tuđim životima. Ja sam uvek spreman za borbu a smatram i da je najbolje da se održe izbori”, rekao je Vulin.

Na pitanje novinara da li postoji država u kojoj vlast štrajkuje glađu, Vulin je uzvratio pitanjem: Da li postoji država u kojoj se ne bi silom sprečio upad RTS? i konstatovao da nema.

Odgovarajući na pitanje ko je taj ko može da izvrši državni udar, Vulin je rekao da je to “svako ko pokuša da sruši legitimno izabranu vlast”.

Izvor: MONDO Vesti