Vulin u kondicionom maršu sa pripadnicima „Kobri“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Vulin u kondicionom maršu sa pripadnicima „Kobri“

Vulin u kondicionom maršu sa pripadnicima „Kobri“

Vulin je, posle marša na relaciji Ripanj – Parcani – Ralja, rekao da bez obzira koje zadatke obavljali i koja jedinica je u pitanju, svi naši pripadnici uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Naglasio je da bataljon vojne policije specijalne namene „Kobre“ vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u državi, ali vodi računa i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog građanina zemlje i odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi zemlju.

U toku godine pripadnici Vojske Srbije u različitim vremenskim uslovima i na različitim terenima planski realizuju marševe, koji su prilika da se proveri nivo osposobljenosti, uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Prema rečima kapetana Milana Torbice iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, sudeći prema postignutim rezultatima, današnji marš protekao je dobro.

„Danas je bataljon na čelu sa ministrom odbrane realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika. Ovakvi marševi realizuju se više puta u toku godine“, poručio je kapetan Torbica.

Prema njegovim rečima marš je realizovan u najkraćem vremenskom periodu, što govori da su osposobljeni za izvršavanje svih postavljenih zadataka.

Izvor: rts.rs