Home » Sport » Za dame od Partizana – bele ruže (FOTO)

Za dame od Partizana – bele ruže (FOTO)

Povodom Dana žena, najmlađi članovi prvog tima Partizana želeli su da svojim primerom ukažu na poštovanje žena svih generacija.

Ispred crno-belog butika na Terazijama Armin Đerlek, Zlatan Šehović, Strahinja Pavlović, Radivoj Bosić, Filip Stevanović i Aleksandar Popović poklanjali su bele ruže slučajnim prolaznicama, želeći da im još više ulepšaju ovaj dan.

“Ženama bi svaki dan u godini trebao da bude osmi mart kada govorimo o ljubavi i  pažnji koje one zaslužuju. Sve u životu polazi od kuće i kućnog vaspitanja, pa smo i mi želeli kao prvotimci Partizana da damo primer i podsticaj svojim vršnjacima, kako treba da se odnose prema nežnijem polu”, rekao je šesnaestogodišnji Filip Stevanović.

“Da li su to mame, bake, tetke, žene su žene i moraju biti poštovane u svakom trenutku, od kuće do posla”, poručio je Radivoj Bosić.

“Mnogo je primera porodičnog nasilja, mobinga, ali i vršnjačkog nasilja među pripadnicama lepšeg pola. Ovaj dan bi sve nas, bez obzira na uzrast, trebao da opomene da su one najvažnija karika u našim životima i da moramo da ih čuvamo i poštujemo u svakom trenutku”, nadovezali su se Zlatan Šehović i Aleksandar Popović.

A na pitanje zašto bele ruže, Armin Đerlek kaže:

“Bela ruža predstavlja jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju  je i sa čašću i poštovanjem. U ovom slučaju ima veze i sa osmim martom kao praznikom, ali i našem odnosu prema grbu Partizana.”

(FK Partizan)

Izvor: MONDO Vesti