Za podsticanje rađanja 500 miliona dinara iz budžeta – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Za podsticanje rađanja 500 miliona dinara iz budžeta

Za podsticanje rađanja 500 miliona dinara iz budžeta

 

Predstavnicima 61 lokalne samouprave svečano su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike. Ove opštine i gradovi konkurisali su projektima za pomenuta sredstva, putem javnog poziva. Obezbeđeno je 500 miliona dinara za finansiranje do 80 odsto ukupnih ulaganja lokalnih samouprava u podizanje prirodnog priraštaja i bolje uslove života dece.

U adaptaciju vrtića i igrališta uloženo je 306 miliona dinara, za nabavku opreme za započinjanje sopstvenog posla, mladim bračnim parovima, 79 miliona, nabavljeno je sedam ultrazvučnih aparata i 13 vozila za ginekološka odeljenja, za šta je izdvojeno 60 miliona. Dvadeset i pet miliona izdvojeno je za savetovališta za trudnice, reproduktivno zdravlje, škole roditeljstva i savetovališta za mlade u 14 opština, dok će 16 miliona dinara biti uloženo u izgradnju kuća i stanova za mlade bračne parove.

porodica porodice stanovnistvo natalitet prirastaj

RTV (Jan Valo)

„Čini mi se da ste svojim idejama, pažnjom koju ste usmerili na sadržaj koji ste podneli pri aplikaciji, pokazali da smo zaista, pored nacionalnog nivoa, probudili interesovanje i na nivou jedinica lokalne samouprave“, kaže ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: RTV (Radoslavka Žigić)

Arhive