Za srednjoškolce održana tribina „Još uvek vozim“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Za srednjoškolce održana tribina „Još uvek vozim“

Za srednjoškolce održana tribina „Još uvek vozim“

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Topola organizovao je u prostorijama Srednje škole “Kralj Petar I” tribinu pod nazivom “Još uvek vozim”. Tribinu je realizovao Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije čija su predavanja postala deo preventivnih aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije. Edukativno i na momente vrlo emotivno predavanje je učenicima održala Bojana Gladović. Ciljna grupa tribine bili su učenici treće i četvrte godine.
Ukazujući na posledice svoje saobraćajne nezgode, Bojana Gladović je kroz školski čas učenicima prenela iskustva i moguće posledice vožnje automobilom. Učenici su pored prezentacije i ispovesti Bojane Gladović, imali priliku da koriste i naočare za simulaciju alkoholisanosti kako bi jasno uočili razliku u opažanju lica sa i bez alkohola. Njima su podeljene i brošure i narukvice sa porukom iz bezbednosti saobraćaja.
Cilj kampanje “Još uvek vozim” je da obrazuju sve mlade od 15 do 22. godine starosti koji predstavljaju najugroženiju ciljnu grupu. Kampanja je projektovana radi podizanja svesti pojedinaca, posebno mladih, zarad njihove bezbednosti kao vozača, bezbednosti njihovih saputnika i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.