Za zadruge u Srbiji bespovratno 823,5 miliona dinara – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Za zadruge u Srbiji bespovratno 823,5 miliona dinara

Za zadruge u Srbiji bespovratno 823,5 miliona dinara

 

 

nin fokus privredna komora_281215_RAS foto Vesna Lalic_85_previewFOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

Zadrugama u Srbiji ove godine biće bespovratno dodeljeno 823,5 miliona dinara, što je za četiri puta više nego u 2017. godini, kada je počeo projekat oživljavanja zadrugarstva u Srbiji, poznat i kao projekat „500 zadruga u 500 sela“, saopštio je danas kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića.

To je predviđeno Programom podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini, koji je usvojen juče na sednici Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, program se naročito odnosi na zadruge u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu i na Kosovu i Metohiji.

U 2018. godini planirano je, kako navodi Krkobabićev kabinet u saopštenju, da bespovratna sredstva dobije oko 70 zadruga na celoj teritoriji Srbije. Novoformiranim zadrugama, prema uslovima konkursa koji će biti objavljen ovih dana, biće dodeljivano do 7,5 miliona, a starim zadrugama do 15 miliona dinara.