Zaraženi koronavirusom na odeljenju za izolaciju, lekari kažu da su svi dobro – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Zaraženi koronavirusom na odeljenju za izolaciju, lekari kažu da su svi dobro

Zaraženi koronavirusom na odeljenju za izolaciju, lekari kažu da su svi dobro

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, rekao je za RTS da su na Infektivnoj klinici smeštene četiri osobe zaražene koronavirusom.

Oni su, prema njegovim rečima, na samom početku bolesti. Svi su, dodaje, u dobrom opštem stanju.

„Neki imaju temperaturu, ali uglavnom dominiraju respiratorne tegobe, eventualno početni znaci moguće upale pluća. Dobijaju sve što treba. Videćemo narednih dana kako će se stanje razvijati. Svi su stabilno i dobro“, rekao je Stevanović.

Zaraženi su smešteni na odeljenju za izolaciju opšteg tipa, a ne na intenzivnoj nezi jer, ističe, nema potrebe da budu pod pojačanim nadzorom lekara.

„Naši pacijenti da ne poštuju pravila i da nisu samosvesni, mogli bi da se sami šetaju i kreću. Daleko od toga da su ugroženi i da su za respirator. Ono što je opasnost kod ovog virusa, prema podacima od kolega koji se suočavaju sa mnogo većim broj obolelih, pogoršanja nastupaju između četvrtog-šestog do osmog-desetog dana bolesti. Tako da smo u tom vremenskom intervalu vrlo opasni i moramo da imamo pojačan nadzor nad bolesnicima“, ističe Stevanović.

Stanje zaraženog muškarca iz Subotice, koji je smešten u KC Vojvodine, se popravlja i on se značajno stabilizovao, rekao je direktor Infektivne klinike.

Apelovao je da svi zajedno moramo da se štitimo jer smo svi izloženi i ugroženi.

„Apelujemo na ljude koji su bili u žarištima ili u kontaktima, da se jave epidemiolozima“, istakao je Stevanović.

Izvor: rts.rs