Zbog problema sa stubovima za struju, stradaju kućni aparati – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Zbog problema sa stubovima za struju, stradaju kućni aparati

Zbog problema sa stubovima za struju, stradaju kućni aparati

Topola – Meštani sela Donja Trnava i Šume kraj Topole godinama muku muče sa strujom, jer se žice često upletu, zbog čega dolazi do kvarova na kućnim aparatima.

Kroz šumu na Crvenom brdu, u dužini 300-400 metara prolazi niskonaposka mreža, koja strujom snabdeva oko 10 domaćinstava.

Goran Marjanović iz Donje Trnave, jedini ima trofazni priključak, pa prvi i oseti kad vetar zamrsi žice. Dodaje da se to dešava gotovo svakodnevno.

„I od najmanjeg povetarca zamrse se žice tada je struja prejaka ili preslaba, a onda stradaju kućni aparati. Neki su više puta pregoreli“, priča Marijanović.

On ističe da su žice u delu šume na oko dva metra od zemlje i da su upletene u visoko rastinje koje se u tom delu nalazi.

„Iz Elektrodistribucije, na svaki moj poziv pošalju ekipu koja dođe odseče drvo koje smeta i tako do sledeće prilike. Jednom prilikom je pala drvena bandera koje su stare oko 40 godina. Radnici su došli podigli je svezali za orah koji je takođe bio u fazi truljenja, preko noći se orah preturio, a sa njim i bandera, onda su morali da postave betonsku za koju su svezali drvenu“, rekao je Marjanović.

Navodi da ćr sa dolaskom zime problem biti još veći, a da je on nemoćan.

„Direktno sam se obradio Elektrodistribuciji. Bio sam na razgovoru sa inžinjerom i rekao mi je da zna za ovaj problem, ali da ne mogu da ga reše, jer kako kaže nismo u programu prioriteta. Nemaju ni bandere ni kabal, a na moje pitanje šta da radim, jer čekati zimu u ovakvim uslovima je suludo, on mi je odgovorio da se na hladnoći žice zategnu pa neće biti problema“, naglasio je Marijanović.

GZS/M. Lazarević