Zdravstvene ustanove: Manjak termina za preglede – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Zdravstvene ustanove: Manjak termina za preglede

Zdravstvene ustanove: Manjak termina za preglede

 

Ministarstvo zdravlja objavilo je spisak svih zdravstvenih ustanova koje nemaju dovoljan broj termina za april 2018. godine.

Između ostalih, tu su i domovi zdravlja koji se nalaze na teritoriji centralne Srbije. Među onima koji nemaju termine su Opšta bolnica „Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci, Opšta bolnica „Sveti Luka” Smederevo, Opšta bolnica Aranđelovac, Opšta bolnica Gornji Milanovac i Opšta bolnica Jagodina,

Od početka marta Ministarstvo zdravlja kontinuirano objavljuje liste zdravstvenih ustanova koje ne dostavljaju dovoljan broj termina za preglede u okviru Informacionog zdravstvenog sistema Srbije.

Kako bi se smanjile liste čekanja, prema nalogu Ministarstva, zdravstvene ustanove dužne su da liste redovno ažuriraju. Spisak zdravstvenih ustanova koje ne ažuriraju svoje liste čekanja, biće svakog meseca istaknut na sajtu Ministarstva zdravlja.

Prvog meseca, na spisku se nalazilo više od 30 domova zdravlja, bolnica i kliničkih centara koji nisu dostavili dovoljno termina za preglede. Ovog meseca spisak je za trećinu kraći.