Žena u Loznici nema koronavirus, zaraženi muškarac stabilno – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Žena u Loznici nema koronavirus, zaraženi muškarac stabilno

Žena u Loznici nema koronavirus, zaraženi muškarac stabilno

Žena je juče smeštena na infektivno odeljenje bolnice u Loznici jer je imala simpome koji su se dovodili u vezu sa simtomima koronavirusa.

Svi neophodni uzorci poslati su na Institut „Torlak“ i testovi pokazuju da nema koronavirus.

Zaraženi pacijent, koji je prvi i za sada jedini slučaj koronavirsa u Srbiji, leži na infektivnom odeljenju subotičke bolnice je stabilno, dobro se oseća i nema temperaturu.

Direktor bolnice u Subotici Slobodan Puškar kaže za RTS da je „ovo normalan i očekivan tok bolesti“.

Ponavlja da je pacijent primljen na odeljenje koje je pripremljeno mesec dana unapred sa svim neophodnim materijalom, lekovima i drugim sredstvima.

Prema njegovim rečima, subotička bolnica radi redovno.

Članovi porodice zaraženog negativni su na koronavirus, a trebalo bi da nadležni narednih dana ispitaju i provere sve ljude sa kojima je 43-godišnji muškarac bio u kontaktu tokom prethodne dve nedelje.

Podsedimo, on je pre nekoliko dana boravio u Budimpešti i sam se javio nadležnim organima.  

Prema poslednjim infromacijama sa sajta covid19.rs, do 7. marta na „Torlaku“ je testirano ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja u petak u 18 časova, testirani su uzorci ukupno osam osoba, koji su negativni na koronavirus.

Zbog širenja koronavirusa svuda u svetu, Ministarstvo prosvete dalo je preporuke svim školama da se odlože đačke ekskurzije u inostranstvo.

Izvor: rts.rs